26 maj, 2009

Det skulle lika gärna kunna varit jag....

Jag har barr i trosorna. Den svarta, djupt urringade klänningen luktar brass och rödvin. I handen håller jag en flaska Explorer som jag halsar ur. Men jag är mer sugen på affe. Sminket har runnit, läppstiftet är utsmetat. Jag har precis haft sex med någon i skogen, på väg till festen, men nu är jag ensam.
Jag är alltid först med att bli dyngrak, jag kan halsa ren vodka som om det vore vatten och jag är alltid först med att dra några linor. På något konstigt sätt är jag stolt över det. Ungefär: "haha jag kan minsann festa lika hårt som ni killar"

Musik dånar ut på vägen och klungor av ungdomar har samlats utanför huset. Jag känner tjejen som har festen, så jag ringer henne på mobilen. Precis innan vi blir insläppta kastar en tjej en ölburk åt mitt håll. "Jävla horunge!" skriker hon.
Ölburken som är full träffar fönstret istället för mig och jag rycker bara på axlarna. Jaha, ännu en tjej som hatar mig. Kanske har jag hånglat upp hennes pojkvän, men då är det väl för fan pojkvännen hon ska kasta en ölburk på?

Det är folk precis överallt inne i villan. På båda våningarna, i trapporna och i badrummet. Några badar bastu, andra spelar biljard. Jag tar tag i Oskar, min pojkvän sedan två veckor, och vi drar två linor. Vi bryr oss inte ens om att gå in i badrummet. Jag känner hur amfetaminet sparkar igång mig, jag känner mig fri och stark, som om inget kan beröra mig. Jag börjar mingla, smaka ur allas ölburkar och dansar efter en stund på biljardbordet. Jag skrattar, pratar med alla och har sex med Oskar mitt på festen utan att bry mig om folks blickar. Demonerna känns långt borta.

En kille vill inte dela med sig av sin öl. "Jävla slampa, drick din egna jävla öl!" muttrar han. Jag skrattar ännu högre, rycker ölburken ur hans händer och häller den över honom. Han svär och skriker, och jag dansar därifrån. Dansar till dålig musik i vad som känns som timmar. Musiken går in i mig, som elektriska chocker, blir ett med mig.
Det blir bråk mellan några killar, folk därute som inte får komma in börjar kasta saker mot fönsterrutorna, två av dem går sönder. Det ligger en naken tjej, aspackad, i trappan, och ett par har sex på vardagsrumsgolvet. Det ligger krossade flaskor, tomma ölburkar och tomma ciggpaket överallt. Jag trampar i en spya.

Tjacket börjar gå ur kroppen och jag letar desperat efter Oskar men han har tydligen stuckit. Så jag röker på tillsammans med en annan kompis istället. Jag snedtänder, börjar skaka och slungas ner i ett bottenlöst mörker. Jag låser in mig i badrummet och spyr. Börjar leta efter något vasst, hittar en rakhyvel och skär mig på vaden. Jag är för hög, det känns som om jag har fyra eller fem fötter, och jag får svårt att andas. Råttorna bits och river i bröstet. Jag sätter mig i duschen med klänningen på och sitter där tills varmvattnet tar slut.

När jag går ut igen kliver jag i ännu en spya. Folk ligger däckade på golvet och i sofforna, någons tvååriga son ligger och sover bland jackorna. En kille med näsblod börjar tafsa på mig och följer efter mig upp på övervåningen. Han tigger om sex.
I vardagsrummet är det kaos, några killar slår hysteriskt på varandra, sparkar på allt som kommer i deras närhet och det står folk omkring dem och hejar. En annan kille står och betraktar en tavla samtidigt som han gör simtag med armarna. "Jag flyter in i den! Jag flyter in i den!" ropar han gång på gång. Jag går fram och frågar om han har någon e eller syra. Men han lägger inte märke till mig.

Någon måste ha ringt polisen, för plötsligt är det poliser överallt som försöker fösa ut alla. Klockan är halv fem på morgonen och jag snor ett ciggpaket och letar efter mina skor. Jag hittar dem inte men jag vill inte vara kvar en sekund till, så jag lämnar festen barfota. Det enda jag hittade var en halvfull, äcklig vinare som jag tar med mig. Jag går ensam genom gatorna. Vet varken var jag är eller vem jag är. Men demonerna flåsar mig i nacken och jag börjar springa. Försöker springa ifrån trasigheten.


Har precis läst den här boken och inser att det skulle lika gärna kunnat varit JAG.

Over and Out // Ängla-li

Inga kommentarer: